Prins Gène I (Rompen) nieuwe heerser over het Ülle-riek 2018-2019

In een goed gevuld Wienhoes vond onlangs de zitting van CV De Ülle plaats. Voor prins Rolf en zijn minister René was het hun laatste activiteit. Maar alvorens het zover was dat zij plaats moesten maken voor hun opvolgers werd hen eerst nog een spetterende zitting aangeboden.
Zoals gebruikelijk werd de zitting geopend het dansmarieke Joyce van CV De Ülle.
Vervolgens waren er optredens van de danseressen van Dance Spirit, d’r Rossi, zangeres Gwen en LVK-winnaar Spik en Span. Tussendoor werd nog bekend gemaakt wie er dit jaar geëerd werd als “Uul van Verdienste”. Dit jaar werd Jan Lemmens uitgeroepen tot “Uul van Verdienste 2018-2019”. Jan heeft jarenlang mee getrokken aan de kar van CV De Ülle. In 1964 was hij de tweede jeugdprins van onze vereniging en in 1982 grote prins en tevens Gemeenteprins. Jarenlang vervulde hij de functie van president en secretaris binnen de vereniging. Verder was hij in het verleden betrokken bij het kindervakantiewerk Partij.
Hierna was het tijdstip aangebroken dat prins Rolf en minister René plaats moesten gaan maken voor hun opvolgers. Maar voordat het zover was werden zij nog verrast met een verrassingsoptreden van “De 3B’s”. Vervolgens was het aan voorzitter Rob Delnoy de taak om beide op gepaste wijze te ontdoen van hun versierselen en hun te bedanken voor het afgelopen jaar. Hierna kon alles in gereedheid gebracht worden voor de proclamatie van de nieuwe hoogheden. Ook dit jaar hadden de bedenkers van de proclamatie zich weer alle moeite gedaan om er iets moois van te maken. Nadat teruggeteld was tot nul kwamen de nieuwe hoogheid prins Gène tevoorschijn. Aan voorzitter Rob Delnoy de taak om Gène te installeren als de nieuwe heerser van CV De Ülle.
Hierna werd de bühne weer vrijgemaakt om verder te kunnen gaan met het programma. Op het programma stond nog het optreden van De Dynamites van Dance Spirit en het slotakkoord was een spetterend optreden van Kölsch Platt.
Prins Gène I (Rompen) is 52 jaar oud en geboren in Schweiberg, Mechelen. Al bijna 28 jaar rijdt hij door het Heuvelland als buschauffeur. Momenteel doet hij dat voor Arriva.
In 1991 stapte ik ook in het huwelijksbootje. Monique Brants uit Wijlre was, en is nog steeds de gelukkige. In November van dat jaar is onze oudste dochter Mariëlle geboren en slechts 13 maanden later heeft ook de tweeling Dennis en Michelle zich bij ons gevoegd.
In die tijd begon ook al snel het Partijer verenigingsleven te lonken. Bij de VV Partij probeerde hij uit te blinken op het tweede. Bij de toneelvrienden probeerde hij te schitteren op de planken. En als er iets te doen was in het dorp dan probeert hij daar altijd bij te zijn. Zeker als “de Ülle” van Partij weer uitvlogen. Hoewel hij in eerste instantie nog geen lid was probeerde hij er toch altijd achteraan te vliegen. In 2011 werd hij door de Ülle ingelijfd als lid van de Raad van Elf.

In Juli van 2016 kwam de mogelijkheid geboden om Café Herberg de Remise over te nemen en samen met Monique en Mariëlle heeft hij deze uitdaging aangenomen. Ze hebben het tot doel gemaakt om van dit gezellige bruine cafeetje het bruisende middelpunt van Partij te maken. Gedurende het komende carnavals seizoen zullen zij zeker weer fungeren als het warme nest vanwaar de Ülle uitvliegen en later weer neerstrijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *